Sklep online

Lubczyk Liść Suszony - HoReCa Premium Line 200 g

Kod produktu: 00285
Najlepiej komponuje się jako dodatek do różnego rodzaju sosów, dań mięsnych, rybnych i warzywnych oraz owoców morza. Można go także dodawać do ziemniaków, zup (szczególnie do rosołu) oraz twarożku.
Dostępne gramatury: 1
Warianty paczkowane
Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Lubczyk liść 

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1640 kJ / 392 kcal
Tłuszcz 5,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g
Węglowodany 53 g
w tym cukry 33 g
Białko 23 g
Błonnik 20 g
Sól 0,33 g
Specyfikacja produktu
Dane logistyczne

Specyfikacja produktu

Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Lubczyk liść 

Wymagania organoleptyczne
Barwa oliwkowozielona
Smak charakterystyczny dla składników
Zapach charakterystyczny dla składników, niedopuszczalne zapachy obce
Konsystencja sypka, liście otarte
Wymagania fizykochemiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Wymagania mikrobiologiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1640 kJ / 392 kcal
Tłuszcz 5,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g
Węglowodany 53 g
w tym cukry 33 g
Białko 23 g
Błonnik 20 g
Sól 0,33 g
Informacje dodatkowe
Termin przydatności do spożycia: 18 miesięcy od daty produkcji
Warunki przechowywania: Pomieszczenie suche i zaciemnione, Temperatura nie przekracza 25 °C, Wilgotność do 75 %
Zawartość GMO zgodnie z obowiązującymi wymaganiami UE Nie zawiera składników GMO
Promieniowanie jonizujące Surowiec nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego
Pakowanie Worek papierowy z wkładką foliową, worek PE, torebki wykonane z laminatu (OPP, OPP+PAP, met/PE), wiaderka (PP) - spełniające wymogi Rozporządzenia (WE) nr 10/2011 z 14.01.2011r
Oznaczenia na etykiecie Nazwa i adres producenta, Nazwa produktu, Masa netto, Oznaczenie numeru partii i daty minimalnej trwałości
Alergeny
Alergeny obecne w produkcie Alergeny obecne na tej samej linii produkcyjnej Ryzyko skażenia krzyżowego
Zboża zawierające gluten - - +
Skorupiaki i produkty pochodne - - -
Jaja i produkty pochodne - - -
Ryby i produkty pochodne - - -
Orzeszki ziemne i produkty pochodne - - +
Soja i produkty pochodne - - +
Mleko i produkty pochodne - - +
Orzechy - - +
Seler i produkty pochodne - - +
Gorczyca i produkty pochodne - - +
Nasiona sezamu i produkty pochodne - - +
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 - - +
Łubin i produkty pochodne - - -
Mięczaki i produkty pochodne - - -
Uwagi

Mimo maksymalnej ostrożności nie można całkowicie wykluczyć przypadkowych zanieczyszczeń krzyżowych.

Dane logistyczne
Nazwa Kod EAN opakowania jednostkowego Rodzaj opakowania zbiorczego Ilość opakowań jednostkowych na palecie Ilość opakowań zbiorczych na warstwie europalety Termin przydatności do spożycia (w miesiącach)
Lubczyk Liść Suszony - HoReCa Premium Line 200g Słoik PET5901812707178karton360618

Zobacz również

Do wigilijnego kompotu czy grzanego wina. Gwiazdki anyżu to świetny dodatek do korzennych wypieków, piernika i deserów. 
40 g 220 g 350 g 480 g
Stosuje się ją do potraw kuchni meksykańskiej, włoskiej, indyjskiej. Jest niezbędnym elementem potraw syczuańskich oraz zup tajlandzkich.
650 g 1 kg
Przyprawa popularna w tradycyjnej kuchni polskiej, dodawany do dań jednogarnkowych, chleba, bułek, wędlin, zup i sosów.
550 g 900 g 1 kg
Stosowana do sporządzania musztard i pieprzu ziołowego. Ponadto, wykorzystywana jest do peklowania przypraw używanych do gotowania mięsa.
550 g
Wspomaga smak jagnięciny, wołowiny szynki wieprzowej, dań z drobiu. Świetnie sprawdza się także jako dodatek do ryb i owoców morza.
330 g 630 g
Popularne zioło używane przedewszystkim w kuchni śródziemnomorskiej.
150 g 200 g 300 g 350 g 1 kg
Wykorzystuje się jako dodatek do dań mięsnych i warzywnych. 
550 g
Do różnego rodzaju mięs takich jak pieczeń, kotlet mielony. Doskonale sprawdza się jako przyprawa podnosząca walory smakowe zup.
500 g 1 kg
Najczęściej stosowana jest jako dodatek do pieczywa, serów - zwłaszcza sera korycińskiego.
580 g 1 kg
Doskonale sprawdzi się jako przyprawa do drobiu, jajek, cielęciny oraz ryb. Jest składnikiem sosów: tatarskiego, remoulade i sosów francuskich.
180 g 250 g
Poprawia smak potraw kuchni węgierskiej i włoskiej. Jest idealnym dodatkiem do sałatek oraz warzyw.
650 g 1 kg 3 kg 5 kg
Używane do przyprawiania mięs, w tym baraniny, wedlin i pasztetów.
120 g 650 g