Sklep online

Skrobia Pszenna - Luz 5 kg

Kod produktu: 001610
Odkryj wszechstronne zastosowanie skrobi pszennej, w przemyśle spożywczym używana do wypieków, zagęszczania, poprawiania tekstury.
Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Skrobia pszenna natywna / kukurydziana

Kraj pochodzenia: Czechy

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1456 kJ / 343 kcal
Tłuszcz 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g
Węglowodany 85,0 g
w tym cukry 0,0 g
Białko 0,4 g
Błonnik 0,0 g
Sól 0,0 g
Specyfikacja produktu
Dane logistyczne

Specyfikacja produktu

Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Skrobia pszenna natywna / kukurydziana

Kraj pochodzenia: Czechy

Wymagania organoleptyczne
Barwa biała do żółtej
Smak charakterystyczny dla składników
Zapach charakterystyczny dla składników, niedopuszczalne zapachy obce
Konsystencja sypka
Wymagania fizykochemiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Wymagania mikrobiologiczne
Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.
Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1456 kJ / 343 kcal
Tłuszcz 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g
Węglowodany 85,0 g
w tym cukry 0,0 g
Białko 0,4 g
Błonnik 0,0 g
Sól 0,0 g
Informacje dodatkowe
Termin przydatności do spożycia: 24 miesiące od daty produkcji
Warunki przechowywania: Pomieszczenie suche i zaciemnione, Temperatura nie przekracza 25 °C, Wilgotność do 75 %
Zawartość GMO zgodnie z obowiązującymi wymaganiami UE Nie zawiera składników GMO
Promieniowanie jonizujące Surowiec nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego
Pakowanie Worek papierowy z wkładką foliową, worek PE, torebki wykonane z laminatu (OPP, OPP+PAP, met/PE), wiaderka (PP) - spełniające wymogi Rozporządzenia (WE) nr 10/2011 z 14.01.2011r
Oznaczenia na etykiecie Nazwa i adres producenta, Nazwa produktu, Masa netto, Oznaczenie numeru partii i daty minimalnej trwałości, Skład
Alergeny
Alergeny obecne w produkcie Alergeny obecne na tej samej linii produkcyjnej Ryzyko skażenia krzyżowego
Zboża zawierające gluten + - +
Skorupiaki i produkty pochodne - - -
Jaja i produkty pochodne - - -
Ryby i produkty pochodne - - -
Orzeszki ziemne i produkty pochodne - - +
Soja i produkty pochodne - - +
Mleko i produkty pochodne - - +
Orzechy - - +
Seler i produkty pochodne - - +
Gorczyca i produkty pochodne - - +
Nasiona sezamu i produkty pochodne - - +
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 - - +
Łubin i produkty pochodne - - -
Mięczaki i produkty pochodne - - -
Uwagi

Mimo maksymalnej ostrożności nie można całkowicie wykluczyć przypadkowych zanieczyszczeń krzyżowych.

Dane logistyczne
Nazwa Rodzaj opakowania zbiorczego Ilość opakowań jednostkowych na palecie Ilość opakowań zbiorczych na warstwie europalety Termin przydatności do spożycia (w miesiącach)
Skrobia Pszenna - Luz 25kg Worek papierowy 25 kgnie dotyczy24418
Skrobia Pszenna - Luz 10kg Worek papierowy 10 kgnie dotyczy24418
Skrobia Pszenna - Luz 5kg Worek papierowy 5 kgnie dotyczy90918
Skrobia Pszenna - Luz 3kg Worek papierowy 3 kgnie dotyczy90918

Zobacz również

Wzmacniacz smaku. Dodawany jest do gotowych sosów, konserw rybnych i mięsnych, do przypraw i zup instant. Naturalnie występuje np. w pomidorach, serach, grzybach.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Dodatek wzmacniający smak, stosowany do przypraw do zup, sosów, mieszanek przyprawowych, w przemyśle mięsnym i rybnym.
650 kg 6 kg
Wykorzystuje się w produkcji wędlin, kiełbas, hamburgerów, serów wędzonych, sosów i marynat.
15 kg 10 kg 5 kg 1 kg
Zagęszczony sok z cytryny w proszku.
1 kg
Barwnik szeroko stosowany w prezemyśle spożywczym.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Aromat, idealny do wege zamienników mięsa i serów. Używany do produkcji wędlin, kiełbas, hamburgerów, serów wędzonych, sosów czy marynat.
29 kg 15 kg 10 kg 5 kg 1 kg
Dodatek wzmacniający smak, stosowany do zup, sosów, mieszanek przyprawowych, w przemyśle mięsnym i rybnym.
400 kg 20 kg 10 kg 5 kg + 2
Regulator kwasowości, wykorzystywany powszechnie w przemyśle spożywczym. Kwasek cytrynowy używany jest również do odkamnieniania i sprzątania.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg
Może być stosowana do produkcji ciast, wyrobów cukierniczych, czekoladek, pieczywa, przemysłu mięsnego i żywienia dietetycznego.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg
Ekstrakt mięsa wołowego w proszku.
5 kg 3 kg 1 kg
Stosuje się w przemyśle spożywczym, jako wypełniacz, zamiennik tłuszczu, stabilizator.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg
Wzmacniacz smaku 5'-rybonukleotydy disodowe w połączeniu z glutaminianem monosodowym wzmacniają smak umami.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg