Sklep online

Kmin Rzymski (Kumin) Mielony - Premium Line

Kod produktu: 00208
Orientalna przyprawa używana w mieszankach przyprawowych, popularna w kuchni meksykańskiej, indyjskiej, północno afrykańskiej.
Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Kmin rzymski

Kraj pochodzenia: Indie

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1700 kJ / 407 kcal
Tłuszcz 22,27 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,53 g
Węglowodany 33,74 g
w tym cukry 2,29 g
Białko 17,81 g
Błonnik 10,5 g
Sól 0,42 g
Specyfikacja produktu
Dane logistyczne

Specyfikacja produktu

Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Kmin rzymski

Kraj pochodzenia: Indie

Wymagania organoleptyczne
Barwa żółto-brązowa
Smak charakterystyczny dla składników
Zapach charakterystyczny dla składników, niedopuszczalne zapachy obce
Konsystencja sypka, dopuszczalne niewielkie zbrylenia rozpuszczające się podczas przyrządzania
Wymagania fizykochemiczne

Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.

Wymagania mikrobiologiczne

Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1700 kJ / 407 kcal
Tłuszcz 22,27 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,53 g
Węglowodany 33,74 g
w tym cukry 2,29 g
Białko 17,81 g
Błonnik 10,5 g
Sól 0,42 g
Informacje dodatkowe
Termin przydatności do spożycia: 18 miesięcy od daty produkcji
Warunki przechowywania: Pomieszczenie suche i zaciemnione, Temperatura nie przekracza 25 °C, Wilgotność do 75 %
Zawartość GMO zgodnie z obowiązującymi wymaganiami UE Nie zawiera składników GMO
Promieniowanie jonizujące Surowiec nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego
Pakowanie Worek papierowy z wkładką foliową, worek PE, torebki wykonane z laminatu (OPP, OPP+PAP, met/PE), wiaderka (PP) - spełniające wymogi Rozporządzenia (WE) nr 10/2011 z 14.01.2011r
Oznaczenia na etykiecie Nazwa i adres producenta, Nazwa produktu, Masa netto, Oznaczenie numeru partii i daty minimalnej trwałości
Alergeny
Alergeny obecne w produkcie Alergeny obecne na tej samej linii produkcyjnej Ryzyko skażenia krzyżowego
Zboża zawierające gluten - - +
Skorupiaki i produkty pochodne - - -
Jaja i produkty pochodne - - -
Ryby i produkty pochodne - - -
Orzeszki ziemne i produkty pochodne - - +
Soja i produkty pochodne - - +
Mleko i produkty pochodne - - +
Orzechy - - +
Seler i produkty pochodne - - +
Gorczyca i produkty pochodne - - +
Nasiona sezamu i produkty pochodne - - +
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 - - +
Łubin i produkty pochodne - - -
Mięczaki i produkty pochodne - - -
Uwagi

Mimo maksymalnej ostrożności nie można całkowicie wykluczyć przypadkowych zanieczyszczeń krzyżowych.

Dane logistyczne
Nazwa Kod EAN opakowania jednostkowego Rodzaj opakowania zbiorczego Ilość opakowań jednostkowych na palecie Ilość opakowań zbiorczych na warstwie europalety Termin przydatności do spożycia (w miesiącach)
Kmin Rzymski (Kumin) Mielony - Premium Line 100g Doypack5901812709943karton7201218
Kmin Rzymski (Kumin) Mielony - Premium Line 200g Doypack5903018614038karton7201218
Kmin Rzymski (Kumin) Mielony - Premium Line 500g Doypack5904915740172worek foliowy7201218
Kmin Rzymski (Kumin) Mielony - Premium Line 500g Słoik PET5904915740196karton7201218
Kmin Rzymski (Kumin) Mielony - Premium Line 1kg Doypack5904915740189worek foliowy360618
Kmin Rzymski (Kumin) Mielony - Premium Line 1kg Słoik PET5904915740202karton360618
Kmin Rzymski (Kumin) Mielony - Premium Line 5kg Worek papierowy5904915740219nie dotyczy90918
Kmin Rzymski (Kumin) Mielony - Premium Line 10kg Worek papierowy5904915742862nie dotyczy24418
Kmin Rzymski (Kumin) Mielony - Premium Line 25kg Worek papierowy5904915742879nie dotyczy24418

Zobacz również

To przyprawa znana na całym świecie, która znalazła szerokie zastosowanie w kuchni. Pieprz oddaje się do zup, sosów oraz potraw z mięs, warzyw i ryb. 
30 g 100 g 120 g 200 g + 7
Można ją dodawać praktycznie do wszystkich dań: sałatek, sosów, zup, twarożku, mięs, ryb, makaronu, potraw z warzyw, zapiekanek, dipów i dressingów na bazie jogurtu, a także dań z warzyw strączkowych.
200 g 400 g 850 g 1 kg + 4
Przyprawa ta świetnie sprawdza się jako dodatek do zup, sosów, pieczeni.
100 g 200 g 500 g 1 kg + 3
Składnik curry i bogato doprawionych dań kuchni indysjkiej, pasuje do pieczonych warzyw i mięs. Wykorzystywana jako składnik sosów sałatkowych. W połączeniu z miodem pasuje do deserów.
100 g 200 g 500 g 600 g + 6
Doskonale komponuje się np. z fasolką po bretońsku. Pasuje również do mięs, zup, marynat i grzybów.
25 g 50 g 100 g 170 g + 4
Marynowany dodaje się do sałatek, pasztetów, serów oraz różnego rodzaju mięs.
100 g 150 g 350 g 500 g + 4
Przyprawa popularna w tradycyjnej kuchni polskiej, dodawany do dań jednogarnkowych, chleba, bułek, wędlin, zup i sosów.
100 g 200 g 500 g 900 g + 4
Do wigilijnego kompotu czy grzanego wina. Gwiazdki anyżu to świetny dodatek do korzennych wypieków, piernika i deserów. 
35 g 50 g 100 g 200 g + 8
Cynamon cejloński z Madagaskaru.
5 szt 25 g 200 g 250 g + 4
Zioło niezwykle popularne w polskiej kuchni. Jest pysznym dodatkiem do zup, dań mięsnych, ryb, sosów, sałatek i przekąsek.
50 g 100 g 130 g 150 g + 4
Angel's hair to zdecydowanie hit wśród przypraw które dekorują dania, szczególnie lubiane przez sushimasterów.
10 g 30 g 50 g 100 g + 5