Sklep online
BIO

Ekologiczna Kolendra Ziarno

Kod produktu: 001479
Ekologiczna przyprawa.
Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Ekologiczna kolendra ziarno 

Kraj pochodzenia: Rumunia / Litwa / Bułgaria / Włochy

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1544 kJ / 369 kcal
Tłuszcz 18 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,0 g
Węglowodany 26 g
w tym cukry 25 g
Białko 12 g
Sól < 0,1 g
Specyfikacja produktu
Dane logistyczne

Specyfikacja produktu

Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Ekologiczna kolendra ziarno 

Kraj pochodzenia: Rumunia / Litwa / Bułgaria / Włochy

Wymagania organoleptyczne
Barwa jasnobrązowa, beżowa
Smak charakterystyczny dla składników
Zapach charakterystyczny dla składników, niedopuszczalne zapachy obce
Konsystencja ziarno
Wymagania fizykochemiczne

Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.

Wymagania mikrobiologiczne

Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1544 kJ / 369 kcal
Tłuszcz 18 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,0 g
Węglowodany 26 g
w tym cukry 25 g
Białko 12 g
Sól < 0,1 g
Informacje dodatkowe
Termin przydatności do spożycia: 18 miesięcy od daty produkcji
Warunki przechowywania: Pomieszczenie suche i zaciemnione, Temperatura nie przekracza 25 °C, Wilgotność do 75 %
Zawartość GMO zgodnie z obowiązującymi wymaganiami UE Nie zawiera składników GMO
Promieniowanie jonizujące Surowiec nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego
Pakowanie Worek papierowy z wkładką foliową, worek PE, torebki wykonane z laminatu (OPP, OPP+PAP, met/PE), wiaderka (PP) - spełniające wymogi Rozporządzenia (WE) nr 10/2011 z 14.01.2011r
Oznaczenia na etykiecie Nazwa i adres producenta, Nazwa produktu, Masa netto, Oznaczenie numeru partii i daty minimalnej trwałości
Alergeny
Alergeny obecne w produkcie Alergeny obecne na tej samej linii produkcyjnej Ryzyko skażenia krzyżowego
Zboża zawierające gluten - - +
Skorupiaki i produkty pochodne - - -
Jaja i produkty pochodne - - -
Ryby i produkty pochodne - - -
Orzeszki ziemne i produkty pochodne - - +
Soja i produkty pochodne - - +
Mleko i produkty pochodne - - +
Orzechy - - +
Seler i produkty pochodne - - +
Gorczyca i produkty pochodne - - +
Nasiona sezamu i produkty pochodne - - +
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 - - +
Łubin i produkty pochodne - - -
Mięczaki i produkty pochodne - - -
Uwagi

Mimo maksymalnej ostrożności nie można całkowicie wykluczyć przypadkowych zanieczyszczeń krzyżowych.

Dane logistyczne
Nazwa Kod EAN opakowania jednostkowego Rodzaj opakowania zbiorczego
Ekologiczna Kolendra Ziarno 50g Doypack BIO5905794800353karton
Ekologiczna Kolendra Ziarno 150g Doypack BIO5905794800360karton
Ekologiczna Kolendra Ziarno 330g Słoik PET5905794800391karton
Ekologiczna Kolendra Ziarno 500g Doypack5905794800377karton
Ekologiczna Kolendra Ziarno 550g Słoik PET5905794800407karton
Ekologiczna Kolendra Ziarno 800g Doypack5905794800384karton
Ekologiczna Kolendra Ziarno 5kg Worek papierowy5905794800414karton
Ekologiczna Kolendra Ziarno 10kg Worek papierowy5905794800421karton
Ekologiczna Kolendra Ziarno 25kg Worek papierowy5905794800438karton

Zobacz również

Popularna w kuchni indyjskiej, składnik curry i garam masala. Pasuje do zup, pasztetów, mięs.
500 g 1 kg
Ekologiczna przyprawa.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Liście mają intensywny zapach i smak. Liście kolendry są popularne w kuchni tajskiej, południowoazjatyckiej, meksykańskiej.
10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Wspomaga smak jagnięciny, wołowiny szynki wieprzowej, dań z drobiu. Świetnie sprawdza się także jako dodatek do ryb i owoców morza.
500 g 650 g
Wspomaga smak jagnięciny, wołowiny szynki wieprzowej, dań z drobiu. Świetnie sprawdza się także jako dodatek do ryb i owoców morza.
100 g 1 kg
Popularna w kuchni indyjskiej, składnik curry i garam masala. Pasuje do zup, pasztetów, mięs.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Wspomaga smak jagnięciny, wołowiny szynki wieprzowej, dań z drobiu. Świetnie sprawdza się także jako dodatek do ryb i owoców morza.
330 g 630 g
Popularna w kuchni indyjskiej, składnik curry i garam masala. Pasuje do zup, pasztetów, mięs.
550 g 750 g
Ekologiczna przyprawa.
100 g 200 g 500 g 550 g + 5
Liście mają intensywny zapach i smak. Liście kolendry są popularne w kuchni tajskiej, południowoazjatyckiej, meksykańskiej.
35 g 70 g 120 g 200 g + 2
Wspomaga smak jagnięciny, wołowiny szynki wieprzowej, dań z drobiu. Świetnie sprawdza się także jako dodatek do ryb i owoców morza.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Popularna w kuchni indyjskiej, składnik curry i garam masala. Pasuje do zup, pasztetów, mięs.
500 g 550 g 700 g 1 kg + 3