Sklep online
BIO

Ekologiczna Gorczyca Żółta Mielona - Luz

Kod produktu: 001367
Ekologiczna przyprawa.
Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Ekologiczna gorczyca żółta, mielona

Kraj pochodzenia: Niemcy

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1533 kJ / 366 kcal
Tłuszcz 6,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g
Węglowodany 48 g
w tym cukry 24 g
Białko 23 g
Sól 0,2 g
Specyfikacja produktu
Dane logistyczne

Specyfikacja produktu

Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Ekologiczna gorczyca żółta, mielona

Kraj pochodzenia: Niemcy

Wymagania organoleptyczne
Barwa jasnożółta
Smak charakterystyczny dla składników
Zapach charakterystyczny dla składników, niedopuszczalne zapachy obce
Konsystencja sypka
Wymagania fizykochemiczne

Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.

Wymagania mikrobiologiczne

Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1533 kJ / 366 kcal
Tłuszcz 6,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g
Węglowodany 48 g
w tym cukry 24 g
Białko 23 g
Sól 0,2 g
Informacje dodatkowe
Termin przydatności do spożycia: 18 miesięcy od daty produkcji
Warunki przechowywania: Pomieszczenie suche i zaciemnione, Temperatura nie przekracza 25 °C, Wilgotność do 75 %
Zawartość GMO zgodnie z obowiązującymi wymaganiami UE Nie zawiera składników GMO
Promieniowanie jonizujące Surowiec nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego
Pakowanie Worek papierowy z wkładką foliową, worek PE, torebki wykonane z laminatu (OPP, OPP+PAP, met/PE), wiaderka (PP) - spełniające wymogi Rozporządzenia (WE) nr 10/2011 z 14.01.2011r
Oznaczenia na etykiecie Nazwa i adres producenta, Nazwa produktu, Masa netto, Oznaczenie numeru partii i daty minimalnej trwałości, Skład
Alergeny
Alergeny obecne w produkcie Alergeny obecne na tej samej linii produkcyjnej Ryzyko skażenia krzyżowego
Zboża zawierające gluten - - +
Skorupiaki i produkty pochodne - - -
Jaja i produkty pochodne - - -
Ryby i produkty pochodne - - -
Orzeszki ziemne i produkty pochodne - - +
Soja i produkty pochodne - - +
Mleko i produkty pochodne - - +
Orzechy - - +
Seler i produkty pochodne - - +
Gorczyca i produkty pochodne + - +
Nasiona sezamu i produkty pochodne - - +
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 - - +
Łubin i produkty pochodne - - -
Mięczaki i produkty pochodne - - -
Uwagi

Mimo maksymalnej ostrożności nie można całkowicie wykluczyć przypadkowych zanieczyszczeń krzyżowych.

Dane logistyczne
Nazwa Ilość opakowań jednostkowych na palecie Ilość opakowań zbiorczych na warstwie europalety Termin przydatności do spożycia (w miesiącach)
Ekologiczna Gorczyca Żółta Mielona - Luz 25kg Worek papierowy 25 kg24418
Ekologiczna Gorczyca Żółta Mielona - Luz 10kg Worek papierowy 10 kg24418
Ekologiczna Gorczyca Żółta Mielona - Luz 5kg Worek papierowy 5 kg90918
Ekologiczna Gorczyca Żółta Mielona - Luz 3kg Worek papierowy 3 kg90918
Ekologiczna Gorczyca Żółta Mielona - Luz 1kg Doypack 1 kg360618

Zobacz również

Ekologiczna przyprawa.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Stosowana do sporządzania musztard i pieprzu ziołowego. Ponadto, wykorzystywana jest do peklowania przypraw używanych do gotowania mięsa.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Stosowana do sporządzania musztard i pieprzu ziołowego. Ponadto, wykorzystywana jest do peklowania przypraw używanych do gotowania mięsa.
200 g 450 g 500 g 750 g + 4
Stosowana do sporządzania musztard i pieprzu ziołowego. Ponadto, wykorzystywana jest do peklowania przypraw używanych do gotowania mięsa.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Ekologiczna przyprawa.
100 g 200 g 500 g 800 g + 5
Ekologiczna przyprawa.
100 g 200 g 450 g 500 g + 5
Wykorzystywana do sporządzania ostrych musztard. Ponadto może być użyta do przygotowania marynat. Jest ona również składnikiem przyprawy curry.
Stosowana do sporządzania musztard i pieprzu ziołowego. Ponadto, wykorzystywana jest do peklowania przypraw używanych do gotowania mięsa.
800 g 1 kg
Stosowana do sporządzania musztard i pieprzu ziołowego. Ponadto, wykorzystywana jest do peklowania przypraw używanych do gotowania mięsa.
550 g
Wykorzystywana do sporządzania ostrych musztard. Ponadto może być użyta do przygotowania marynat. Jest ona również składnikiem przyprawy curry.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Stosowana do sporządzania musztard i pieprzu ziołowego. Ponadto, wykorzystywana jest do peklowania przypraw używanych do gotowania mięsa.
1 kg
Stosowana do sporządzania musztard i pieprzu ziołowego. Ponadto, wykorzystywana jest do peklowania przypraw używanych do gotowania mięsa.
350 g 500 g 800 g 1 kg + 4