Sklep online

Sos Sałatkowy Grecki - Premium Line

Kod produktu: 001007
Sos do sałatek w proszku.
Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

cukier, sól, wzmacniacz smaku: glutaminian sodu; regulator kwasowości: kwas cytrynowy; skrobia pszenna, oregano, serwatka (z mleka); maltodekstryna, cebula, kolendra, gorczyca biała, czosnek, tłuszcz palmowy, pietruszka nać, papryka słodka, suszone pomidory, rozmaryn, kurkuma, pieprz biały, pieprz cayenne.

Kraj pochodzenia: Polska

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1231 kJ/ 294 kcal
Tłuszcz 4,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,5 g
Węglowodany 48,1 g
w tym cukry 32,1 g
Białko 4,0 g
Błonnik 5,3 g
Sól 20,5 g
Sposób przyrządzenia i wydajność

Sposób przyrządzenia:

Do 1 litra zimnej wody dodać 100g sosu, dokładnie wymieszać, następnie gotować ok. 5 minut na wolnym ogniu, mieszając.

Wydajność z 1kg: Z 1kg można przyrządzić 10 litrów pysznego, aromatycznego sosu greckiego .

Specyfikacja produktu

Specyfikacja produktu

Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

cukier, sól, wzmacniacz smaku: glutaminian sodu; regulator kwasowości: kwas cytrynowy; skrobia pszenna, oregano, serwatka (z mleka); maltodekstryna, cebula, kolendra, gorczyca biała, czosnek, tłuszcz palmowy, pietruszka nać, papryka słodka, suszone pomidory, rozmaryn, kurkuma, pieprz biały, pieprz cayenne.

Kraj pochodzenia: Polska

Wymagania organoleptyczne
Barwa niejednolita, właściwa składnikom
Smak charakterystyczny dla składników
Zapach charakterystyczny dla składników, niedopuszczalne zapachy obce
Konsystencja sypka, dopuszczalne niewielkie zbrylenia rozpuszczające się podczas przyrządzania
Wymagania fizykochemiczne

Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.

Wymagania mikrobiologiczne

Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1231 kJ/ 294 kcal
Tłuszcz 4,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,5 g
Węglowodany 48,1 g
w tym cukry 32,1 g
Białko 4,0 g
Błonnik 5,3 g
Sól 20,5 g
Informacje dodatkowe
Termin przydatności do spożycia: 12 miesięcy od daty produkcji
Warunki przechowywania: Pomieszczenie suche i zaciemnione, Temperatura nie przekracza 25 °C, Wilgotność do 75 %
Zawartość GMO zgodnie z obowiązującymi wymaganiami UE Nie zawiera składników GMO
Promieniowanie jonizujące Surowiec nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego
Pakowanie Worek papierowy z wkładką foliową, worek PE, torebki wykonane z laminatu (OPP, OPP+PAP, met/PE), wiaderka (PP) - spełniające wymogi Rozporządzenia (WE) nr 10/2011 z 14.01.2011r
Oznaczenia na etykiecie Nazwa i adres producenta, Nazwa produktu, Masa netto, Oznaczenie numeru partii i daty minimalnej trwałości, Skład
Sposób przyrządzenia i wydajność

Sposób przyrządzenia:

Do 1 litra zimnej wody dodać 100g sosu, dokładnie wymieszać, następnie gotować ok. 5 minut na wolnym ogniu, mieszając.

Wydajność z 1kg: Z 1kg można przyrządzić 10 litrów pysznego, aromatycznego sosu greckiego .

Alergeny
Alergeny obecne w produkcie Alergeny obecne na tej samej linii produkcyjnej Ryzyko skażenia krzyżowego
Zboża zawierające gluten - - +
Skorupiaki i produkty pochodne - - +
Jaja i produkty pochodne - - +
Ryby i produkty pochodne - - +
Orzeszki ziemne i produkty pochodne - - +
Soja i produkty pochodne - - +
Mleko i produkty pochodne + - +
Orzechy - - +
Seler i produkty pochodne - - +
Gorczyca i produkty pochodne + - +
Nasiona sezamu i produkty pochodne - - +
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 - - +
Łubin i produkty pochodne - - -
Mięczaki i produkty pochodne - - -