Sklep online

Sos Napoli - Premium Line

Kod produktu: 001000
Sos w proszku.
Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

suszone pomidory (41,90%), mąka pszenna, cebula, sól, cukier, zasmażka ( mąka pszenna, olej palmowy), maltodekstryna, tłuszcz palmowy,  wzmacniacz smaku: glutaminian sodu; substancja zagęszczająca: guma guar; bazylia, oregano, pieprz biały, tymianek.

Kraj pochodzenia: Polska

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1440 kJ/ 344 kcal
Tłuszcz 6,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,5 g
Węglowodany 51,8 g
w tym cukry 31,2 g
Białko 9 g
Błonnik 3,3 g
Sól 6,9 g
Sposób przyrządzenia i wydajność

Sposób przyrządzenia:

Do 1 litra zimnej wody dodać 100g sosu, dokładnie wymieszać, następnie gotować ok. 5 minut na wolnym ogniu, mieszając.

Wydajność z 1kg: Z 1kg można przyrządzić 10 litrów pysznego, aromatycznego sosu napoli.

Specyfikacja produktu

Specyfikacja produktu

Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

suszone pomidory (41,90%), mąka pszenna, cebula, sól, cukier, zasmażka ( mąka pszenna, olej palmowy), maltodekstryna, tłuszcz palmowy,  wzmacniacz smaku: glutaminian sodu; substancja zagęszczająca: guma guar; bazylia, oregano, pieprz biały, tymianek.

Kraj pochodzenia: Polska

Wymagania organoleptyczne
Barwa niejednolita, właściwa składnikom
Smak charakterystyczny dla składników
Zapach charakterystyczny dla składników, niedopuszczalne zapachy obce
Konsystencja sypka, dopuszczalne niewielkie zbrylenia rozpuszczające się podczas przyrządzania
Wymagania fizykochemiczne

Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.

Wymagania mikrobiologiczne

Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1440 kJ/ 344 kcal
Tłuszcz 6,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,5 g
Węglowodany 51,8 g
w tym cukry 31,2 g
Białko 9 g
Błonnik 3,3 g
Sól 6,9 g
Informacje dodatkowe
Termin przydatności do spożycia: 12 miesięcy od daty produkcji
Warunki przechowywania: Pomieszczenie suche i zaciemnione, Temperatura nie przekracza 25 °C, Wilgotność do 75 %
Zawartość GMO zgodnie z obowiązującymi wymaganiami UE Nie zawiera składników GMO
Promieniowanie jonizujące Surowiec nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego
Pakowanie Worek papierowy z wkładką foliową, worek PE, torebki wykonane z laminatu (OPP, OPP+PAP, met/PE), wiaderka (PP) - spełniające wymogi Rozporządzenia (WE) nr 10/2011 z 14.01.2011r
Oznaczenia na etykiecie Nazwa i adres producenta, Nazwa produktu, Masa netto, Oznaczenie numeru partii i daty minimalnej trwałości, Skład
Sposób przyrządzenia i wydajność

Sposób przyrządzenia:

Do 1 litra zimnej wody dodać 100g sosu, dokładnie wymieszać, następnie gotować ok. 5 minut na wolnym ogniu, mieszając.

Wydajność z 1kg: Z 1kg można przyrządzić 10 litrów pysznego, aromatycznego sosu napoli.

Alergeny
Alergeny obecne w produkcie Alergeny obecne na tej samej linii produkcyjnej Ryzyko skażenia krzyżowego
Zboża zawierające gluten + - +
Skorupiaki i produkty pochodne - - -
Jaja i produkty pochodne - - -
Ryby i produkty pochodne - - -
Orzeszki ziemne i produkty pochodne - - +
Soja i produkty pochodne - - +
Mleko i produkty pochodne - - +
Orzechy - - +
Seler i produkty pochodne - - +
Gorczyca i produkty pochodne - - +
Nasiona sezamu i produkty pochodne - - +
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 - - +
Łubin i produkty pochodne - - -
Mięczaki i produkty pochodne - - -
Uwagi

Mimo maksymalnej ostrożności nie można całkowicie wykluczyć przypadkowych zanieczyszczeń krzyżowych.