Sklep online
Bez dodatku Glutaminianu

Sos Grzybowy Niska Cena - Luz

Kod produktu: 00641
Sos w proszku.
Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

mąka pszenna, skrobia pszenna, sól, cukier, barwnik: karmel E150c; aromat, pieprz czarny, suszone grzyby (0,02%).

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1256 kJ / 300 kcal
Tłuszcz 0,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g
Węglowodany 67,5 g
w tym cukry 9,3 g
Białko 5,1 g
Błonnik 1,5 g
Sól 16,5 g
Sposób przyrządzenia i wydajność

Sposób przyrządzenia:

Do 1 litra wrzącej wody dodać 100g sosu, dokładnie wymieszać, następnie gotować ok. 5 minut na wolnym ogniu, mieszając.

Wydajność z 1kg: Z 1kg można przyrządzić 10 litrów pysznego, aromatycznego sosu grzybowego.

Specyfikacja produktu
Dane logistyczne

Specyfikacja produktu

Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

mąka pszenna, skrobia pszenna, sól, cukier, barwnik: karmel E150c; aromat, pieprz czarny, suszone grzyby (0,02%).

Wymagania organoleptyczne
Barwa niejednolita, właściwa składnikom
Smak charakterystyczny dla składników
Zapach charakterystyczny dla składników, niedopuszczalne zapachy obce
Konsystencja sypka, dopuszczalne niewielkie zbrylenia rozpuszczające się podczas przyrządzania
Wymagania fizykochemiczne

Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.

Wymagania mikrobiologiczne

Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1256 kJ / 300 kcal
Tłuszcz 0,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g
Węglowodany 67,5 g
w tym cukry 9,3 g
Białko 5,1 g
Błonnik 1,5 g
Sól 16,5 g
Informacje dodatkowe
Termin przydatności do spożycia: 12 miesięcy od daty produkcji
Warunki przechowywania: Pomieszczenie suche i zaciemnione, Temperatura nie przekracza 25 °C, Wilgotność do 75 %
Zawartość GMO zgodnie z obowiązującymi wymaganiami UE Nie zawiera składników GMO
Promieniowanie jonizujące Surowiec nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego
Pakowanie Worek papierowy z wkładką foliową, worek PE, torebki wykonane z laminatu (OPP, OPP+PAP, met/PE), wiaderka (PP) - spełniające wymogi Rozporządzenia (WE) nr 10/2011 z 14.01.2011r
Oznaczenia na etykiecie Nazwa i adres producenta, Nazwa produktu, Masa netto, Oznaczenie numeru partii i daty minimalnej trwałości, Skład
Sposób przyrządzenia i wydajność

Sposób przyrządzenia:

Do 1 litra wrzącej wody dodać 100g sosu, dokładnie wymieszać, następnie gotować ok. 5 minut na wolnym ogniu, mieszając.

Wydajność z 1kg: Z 1kg można przyrządzić 10 litrów pysznego, aromatycznego sosu grzybowego.

Alergeny
Alergeny obecne w produkcie Alergeny obecne na tej samej linii produkcyjnej Ryzyko skażenia krzyżowego
Zboża zawierające gluten + - +
Skorupiaki i produkty pochodne - - -
Jaja i produkty pochodne - - -
Ryby i produkty pochodne - - -
Orzeszki ziemne i produkty pochodne - - +
Soja i produkty pochodne - - +
Mleko i produkty pochodne - - +
Orzechy - - +
Seler i produkty pochodne - - +
Gorczyca i produkty pochodne - - +
Nasiona sezamu i produkty pochodne - - +
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 - - +
Łubin i produkty pochodne - - -
Mięczaki i produkty pochodne - - -
Uwagi

Mimo maksymalnej ostrożności nie można całkowicie wykluczyć przypadkowych zanieczyszczeń krzyżowych.

Dane logistyczne
Nazwa Rodzaj opakowania zbiorczego Ilość opakowań jednostkowych na palecie Ilość opakowań zbiorczych na warstwie europalety Termin przydatności do spożycia (w miesiącach)
Sos Grzybowy Niska Cena - Luz 29kg Worek papierowy 29 kgnie dotyczy24412
Sos Grzybowy Niska Cena - Luz 10kg Worek papierowy 10 kgnie dotyczy90912
Sos Grzybowy Niska Cena - Luz 5kg Worek papierowy 5 kgnie dotyczy90912