Sklep online

Rozmaryn Suszony Mielony - HoReCa Niska Cena

Kod produktu: 00442
Mielony rozmaryn jest aromatycznym dodatkiem do zup, gulaszy, zapiekanek, ryb i grillowanych warzyw.
Dostępne gramatury: 1
Warianty paczkowane
Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Rozmaryn mielony

Kraj pochodzenia: Turcja

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1386 kJ / 331 kcal
Tłuszcz 15,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,4 g
Węglowodany 64,1 g
w tym cukry 0,0 g
Białko 4,9 g
Sól - g
Specyfikacja produktu
Dane logistyczne

Specyfikacja produktu

Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Rozmaryn mielony

Kraj pochodzenia: Turcja

Wymagania organoleptyczne
Barwa od jasnozielonej do ciemnozielonej
Smak charakterystyczny dla składników
Zapach charakterystyczny dla składników, niedopuszczalne zapachy obce
Konsystencja sypka, dopuszczalne niewielkie zbrylenia rozpuszczające się podczas przyrządzania
Wymagania fizykochemiczne

Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.

Wymagania mikrobiologiczne

Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1386 kJ / 331 kcal
Tłuszcz 15,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,4 g
Węglowodany 64,1 g
w tym cukry 0,0 g
Białko 4,9 g
Sól - g
Informacje dodatkowe
Termin przydatności do spożycia: 18 miesięcy od daty produkcji
Warunki przechowywania: Pomieszczenie suche i zaciemnione, Temperatura nie przekracza 25 °C, Wilgotność do 75 %
Zawartość GMO zgodnie z obowiązującymi wymaganiami UE Nie zawiera składników GMO
Promieniowanie jonizujące Surowiec nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego
Pakowanie Worek papierowy z wkładką foliową, worek PE, torebki wykonane z laminatu (OPP, OPP+PAP, met/PE), wiaderka (PP) - spełniające wymogi Rozporządzenia (WE) nr 10/2011 z 14.01.2011r
Oznaczenia na etykiecie Nazwa i adres producenta, Nazwa produktu, Masa netto, Oznaczenie numeru partii i daty minimalnej trwałości
Alergeny
Alergeny obecne w produkcie Alergeny obecne na tej samej linii produkcyjnej Ryzyko skażenia krzyżowego
Zboża zawierające gluten - - +
Skorupiaki i produkty pochodne - - -
Jaja i produkty pochodne - - -
Ryby i produkty pochodne - - -
Orzeszki ziemne i produkty pochodne - - +
Soja i produkty pochodne - - +
Mleko i produkty pochodne - - +
Orzechy - - +
Seler i produkty pochodne - - +
Gorczyca i produkty pochodne - - +
Nasiona sezamu i produkty pochodne - - +
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 - - +
Łubin i produkty pochodne - - -
Mięczaki i produkty pochodne - - -
Uwagi

Mimo maksymalnej ostrożności nie można całkowicie wykluczyć przypadkowych zanieczyszczeń krzyżowych.
 

Dane logistyczne
Nazwa Kod EAN opakowania jednostkowego Rodzaj opakowania zbiorczego Ilość opakowań jednostkowych na palecie Ilość opakowań zbiorczych na warstwie europalety Termin przydatności do spożycia (w miesiącach)
Rozmaryn Suszony Mielony - HoReCa Niska Cena 500g Torebka PAP/OPP5903018612881worek foliowy1620918

Zobacz również

Prażoną cebulkę można dodawać do zapiekanek, pizzy, kotletów mielonych, hamburgerów czy kotletów warzywnych, a także do pierogów, gulaszu, domowego chleba.
500 g 1 kg
Poprawia smak potraw kuchni węgierskiej i włoskiej. Jest idealnym dodatkiem do sałatek oraz warzyw.
100 g 250 g 500 g 1 kg
Tani pieprz czarny mielony dla gastronomii.
100 g 150 g 500 g 1 kg 5 kg
Można dodawać do sosów, dressingów i zup. Przyprawia się nim także różne gatunki mięsa, ryby oraz owoce morza, np. kraby i krewetki. Można go także z powodzeniem dodawać do czekolady.
1 kg
Wykorzystywane do potraw mięsnych i warzywnych. Mieszanka ziół nadaje się do przyprawiania zup, sosów, sałatek, serów i jaj.
100 g 300 g 500 g 700 g 1 kg
Sprawdzi się doskonale zarówno w kuchni śródziemnomorskiej, jak i tradycyjnej, polskiej.
200 g 250 g 500 g 1 kg
Używana jako dodatek do dipów, sosów sałatkowych i marynat do mięs.
1 kg
Jedna z najpopularniejszych przypraw korzennych, wytwarzana z kory cynamonowca wonnego.
100 g 250 g 500 g 1 kg
Całe lub zmiażdżone ziarna owocu używa się do marynat, pieczeni, bigosu i wszelakich potraw warzywnych.
500 g
Sproszkowany burak uznawany jest za polski superfood, używany również jak naturalny barwnik.
5 kg
Polecane jest do dań kuchni węgierskiej, hiszpańskiej, meksykańskiej i orientalnej.
250 g 500 g 1 kg