Sklep online

Mięta Liść Suszona - HoReCa Niska Cena

Kod produktu: 00301
Używana jako dodatek do dipów, sosów sałatkowych i marynat do mięs.
Dostępne gramatury: 1
Warianty paczkowane
Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Mięta 

Kraj pochodzenia: Egipt

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 293 kJ / 70 kcal
Tłuszcz 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 14,9 g
w tym cukry 0 g
Białko 3,8 g
Sól 0,1 g
Specyfikacja produktu
Dane logistyczne

Specyfikacja produktu

Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Mięta 

Kraj pochodzenia: Egipt

Wymagania organoleptyczne
Barwa od jasnozielonej do ciemnozielonej
Smak charakterystyczny dla składników
Zapach charakterystyczny dla składników, niedopuszczalne zapachy obce
Konsystencja sypka
Wymagania fizykochemiczne

Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.

Wymagania mikrobiologiczne

Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 293 kJ / 70 kcal
Tłuszcz 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 14,9 g
w tym cukry 0 g
Białko 3,8 g
Sól 0,1 g
Informacje dodatkowe
Termin przydatności do spożycia: 18 miesięcy od daty produkcji
Warunki przechowywania: Pomieszczenie suche i zaciemnione, Temperatura nie przekracza 25 °C, Wilgotność do 75 %
Zawartość GMO zgodnie z obowiązującymi wymaganiami UE Nie zawiera składników GMO
Promieniowanie jonizujące Surowiec nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego
Pakowanie Worek papierowy z wkładką foliową, worek PE, torebki wykonane z laminatu (OPP, OPP+PAP, met/PE), wiaderka (PP) - spełniające wymogi Rozporządzenia (WE) nr 10/2011 z 14.01.2011r
Oznaczenia na etykiecie Nazwa i adres producenta, Nazwa produktu, Masa netto, Oznaczenie numeru partii i daty minimalnej trwałości
Alergeny
Alergeny obecne w produkcie Alergeny obecne na tej samej linii produkcyjnej Ryzyko skażenia krzyżowego
Zboża zawierające gluten - - +
Skorupiaki i produkty pochodne - - -
Jaja i produkty pochodne - - -
Ryby i produkty pochodne - - -
Orzeszki ziemne i produkty pochodne - - +
Soja i produkty pochodne - - +
Mleko i produkty pochodne - - +
Orzechy - - +
Seler i produkty pochodne - - +
Gorczyca i produkty pochodne - - +
Nasiona sezamu i produkty pochodne - - +
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 - - +
Łubin i produkty pochodne - - -
Mięczaki i produkty pochodne - - -
Uwagi

Mimo maksymalnej ostrożności nie można całkowicie wykluczyć przypadkowych zanieczyszczeń krzyżowych.

Dane logistyczne
Nazwa Kod EAN opakowania jednostkowego Rodzaj opakowania zbiorczego Ilość opakowań jednostkowych na palecie Ilość opakowań zbiorczych na warstwie europalety Termin przydatności do spożycia (w miesiącach)
Mięta Liść Suszona - HoReCa Niska Cena 1kg Worek foliowy5903018617480worek foliowy300618

Zobacz również

Stosuje się ją do potraw kuchni meksykańskiej, włoskiej, indyjskiej. Jest niezbędnym elementem potraw syczuańskich oraz zup tajlandzkich.
500 g 1 kg
Przyprawa popularna w tradycyjnej kuchni polskiej, dodawany do dań jednogarnkowych, chleba, bułek, wędlin, zup i sosów.
100 g 500 g 1 kg
Popularna przyprawa w gastronomii, dodawana do wielu potraw, takich jak sosy, zupy, dania z pomidorów czy mięsa.
250 g 300 g 500 g 1 kg
Jedna z najpopularniejszych przypraw korzennych, wytwarzana z kory cynamonowca wonnego.
100 g 250 g 500 g 1 kg
Stosowana do sporządzania musztard i pieprzu ziołowego. Ponadto, wykorzystywana jest do peklowania przypraw używanych do gotowania mięsa.
1 kg
Polecane jest do dań kuchni węgierskiej, hiszpańskiej, meksykańskiej i orientalnej.
250 g 500 g 1 kg
Mielony rozmaryn jest aromatycznym dodatkiem do zup, gulaszy, zapiekanek, ryb i grillowanych warzyw.
500 g
Zioło niezwykle popularne w polskiej kuchni. Jest pysznym dodatkiem do zup, dań mięsnych, ryb, sosów, sałatek i przekąsek.
250 g 500 g 1 kg
Doskonale sprawdzi się jako przyprawa do drobiu, jajek, cielęciny oraz ryb. Jest składnikiem sosów: tatarskiego, remoulade i sosów francuskich.
150 g
Popularna w kuchni indyjskiej, składnik curry i garam masala. Pasuje do zup, pasztetów, mięs.
500 g 1 kg
Prażoną cebulkę można dodawać do zapiekanek, pizzy, kotletów mielonych, hamburgerów czy kotletów warzywnych, a także do pierogów, gulaszu, domowego chleba.
500 g 1 kg