Sklep online

Kminek Ziarno - HoReCa Niska Cena

Kod produktu: 00219
Przyprawa popularna w tradycyjnej kuchni polskiej, dodawany do dań jednogarnkowych, chleba, bułek, wędlin, zup i sosów.
Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Kminek ziarno 

Kraj pochodzenia: Polska / Egipt / Rosja

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1079 kJ / 258 kcal
Tłuszcz 14,59 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,62 g
Węglowodany 11,9 g
w tym cukry 0,64 g
Białko 19,77 g
Błonnik 38,0 g
Sól 0,04 g
Specyfikacja produktu
Dane logistyczne

Specyfikacja produktu

Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Kminek ziarno 

Kraj pochodzenia: Polska / Egipt / Rosja

Wymagania organoleptyczne
Barwa brunatna
Smak charakterystyczny dla składników
Zapach charakterystyczny dla składników, niedopuszczalne zapachy obce
Konsystencja ziarno
Wymagania fizykochemiczne

Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.

Wymagania mikrobiologiczne

Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1079 kJ / 258 kcal
Tłuszcz 14,59 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,62 g
Węglowodany 11,9 g
w tym cukry 0,64 g
Białko 19,77 g
Błonnik 38,0 g
Sól 0,04 g
Informacje dodatkowe
Termin przydatności do spożycia: 24 miesiące od daty produkcji
Warunki przechowywania: Pomieszczenie suche i zaciemnione, Temperatura nie przekracza 25 °C, Wilgotność do 75 %
Zawartość GMO zgodnie z obowiązującymi wymaganiami UE Nie zawiera składników GMO
Promieniowanie jonizujące Surowiec nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego
Pakowanie Worek papierowy z wkładką foliową, worek PE, torebki wykonane z laminatu (OPP, OPP+PAP, met/PE), wiaderka (PP) - spełniające wymogi Rozporządzenia (WE) nr 10/2011 z 14.01.2011r
Oznaczenia na etykiecie Nazwa i adres producenta, Nazwa produktu, Masa netto, Oznaczenie numeru partii i daty minimalnej trwałości
Alergeny
Alergeny obecne w produkcie Alergeny obecne na tej samej linii produkcyjnej Ryzyko skażenia krzyżowego
Zboża zawierające gluten - - +
Skorupiaki i produkty pochodne - - -
Jaja i produkty pochodne - - -
Ryby i produkty pochodne - - -
Orzeszki ziemne i produkty pochodne - - +
Soja i produkty pochodne - - +
Mleko i produkty pochodne - - +
Orzechy - - +
Seler i produkty pochodne - - +
Gorczyca i produkty pochodne - - +
Nasiona sezamu i produkty pochodne - - +
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 - - +
Łubin i produkty pochodne - - -
Mięczaki i produkty pochodne - - -
Uwagi

Mimo maksymalnej ostrożności nie można całkowicie wykluczyć przypadkowych zanieczyszczeń krzyżowych.

Dane logistyczne
Nazwa Kod EAN opakowania jednostkowego Rodzaj opakowania zbiorczego Ilość opakowań jednostkowych na palecie Ilość opakowań zbiorczych na warstwie europalety Termin przydatności do spożycia (w miesiącach)
Kminek Ziarno - HoReCa Niska Cena 100g Torebka PAP/OPP5903018612867worek foliowy2640618
Kminek Ziarno - HoReCa Niska Cena 500g Torebka PAP/OPP5903018618784worek foliowy1620918
Kminek Ziarno - HoReCa Niska Cena 1kg Torebka PAP/OPP5906868458814worek foliowy720618

Zobacz również

Zioło niezwykle popularne w polskiej kuchni. Jest pysznym dodatkiem do zup, dań mięsnych, ryb, sosów, sałatek i przekąsek.
250 g 500 g 1 kg
Sproszkowany burak uznawany jest za polski superfood, używany również jak naturalny barwnik.
5 kg
Popularna przyprawa w gastronomii, dodawana do wielu potraw, takich jak sosy, zupy, dania z pomidorów czy mięsa.
250 g 300 g 500 g 1 kg
Jest niezwykle aromatyczny i świetnie podkreśla smak ryb, mięs (w tym także dziczyzny). Można użyć go również, przygotowując sałatki, dania z ziemniaków i makarony.
500 g
Wykorzystywane do potraw mięsnych i warzywnych. Mieszanka ziół nadaje się do przyprawiania zup, sosów, sałatek, serów i jaj.
100 g 300 g 500 g 700 g 1 kg
Do różnego rodzaju mięs takich jak pieczeń, kotlet mielony. Doskonale sprawdza się jako przyprawa podnosząca walory smakowe zup.
500 g 1 kg
Można dodawać do sosów, dressingów i zup. Przyprawia się nim także różne gatunki mięsa, ryby oraz owoce morza, np. kraby i krewetki. Można go także z powodzeniem dodawać do czekolady.
1 kg
Doskonale komponuje się np. z fasolką po bretońsku. Pasuje również do mięs, zup, marynat i grzybów.
150 g 250 g 500 g 1 kg
Do wigilijnego kompotu czy grzanego wina. Anyż to świetny dodatek do korzennych ciasteczek, piernika i deserów. 
1 kg
Nadaje się do dań mięsnych, ryb, zup i sałatek. Pasuje również jako dodatek do sosów i dipów.
500 g 1 kg
Przyprawa popularna w tradycyjnej kuchni polskiej, dodawany do dań jednogarnkowych, chleba, bułek, wędlin, zup i sosów.
1 kg