Sklep online

Bulion Warzywny - HoReCa ZK

Kod produktu: 00558
Zupa w proszku.
Dostępne gramatury: 1
Warianty paczkowane
Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

sól, skrobia pszenna, cukier, pasternak (3,20%), marchew (1,50%), nać pietruszki (0,98%), tłuszcz palmowy, hydrolizat białka sojowego, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; barwnik: ryboflawina (witamina B2). 

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 573 kJ / 137 kcal
Tłuszcz 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
Węglowodany 31,6 g
w tym cukry 12,5 g
Białko 0,9 g
Błonnik 1,4 g
Sól 60,6 g
Sposób przyrządzenia i wydajność

Sposób przyrządzenia:

Do 1 litra wrzącej wody dodać 18g bulionu, następnie dokładnie wymieszać. 

Wydajność z 1kg: Z 1kg można przyrządzić 55,5 litrów pysznego, aromatycznego bulionu warzywnego.

Specyfikacja produktu
Dane logistyczne

Specyfikacja produktu

Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

sól, skrobia pszenna, cukier, pasternak (3,20%), marchew (1,50%), nać pietruszki (0,98%), tłuszcz palmowy, hydrolizat białka sojowego, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; barwnik: ryboflawina (witamina B2). 

Wymagania organoleptyczne
Barwa niejednolita, właściwa składnikom
Smak charakterystyczny dla składników
Zapach charakterystyczny dla składników, niedopuszczalne zapachy obce
Konsystencja sypka, dopuszczalne niewielkie zbrylenia rozpuszczające się podczas przyrządzania
Wymagania fizykochemiczne

Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.

Wymagania mikrobiologiczne

Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 573 kJ / 137 kcal
Tłuszcz 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
Węglowodany 31,6 g
w tym cukry 12,5 g
Białko 0,9 g
Błonnik 1,4 g
Sól 60,6 g
Informacje dodatkowe
Termin przydatności do spożycia: 12 miesięcy od daty produkcji
Warunki przechowywania: Pomieszczenie suche i zaciemnione, Temperatura nie przekracza 25 °C, Wilgotność do 75 %
Zawartość GMO zgodnie z obowiązującymi wymaganiami UE Nie zawiera składników GMO
Promieniowanie jonizujące Surowiec nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego
Pakowanie Worek papierowy z wkładką foliową, worek PE, torebki wykonane z laminatu (OPP, OPP+PAP, met/PE), wiaderka (PP) - spełniające wymogi Rozporządzenia (WE) nr 10/2011 z 14.01.2011r
Oznaczenia na etykiecie Nazwa i adres producenta, Nazwa produktu, Masa netto, Oznaczenie numeru partii i daty minimalnej trwałości, Skład
Sposób przyrządzenia i wydajność

Sposób przyrządzenia:

Do 1 litra wrzącej wody dodać 18g bulionu, następnie dokładnie wymieszać. 

Wydajność z 1kg: Z 1kg można przyrządzić 55,5 litrów pysznego, aromatycznego bulionu warzywnego.

Alergeny
Alergeny obecne w produkcie Alergeny obecne na tej samej linii produkcyjnej Ryzyko skażenia krzyżowego
Zboża zawierające gluten + - +
Skorupiaki i produkty pochodne - - -
Jaja i produkty pochodne - - -
Ryby i produkty pochodne - - -
Orzeszki ziemne i produkty pochodne - - +
Soja i produkty pochodne + - +
Mleko i produkty pochodne - - +
Orzechy - - +
Seler i produkty pochodne - - +
Gorczyca i produkty pochodne - - +
Nasiona sezamu i produkty pochodne - - +
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 - - +
Łubin i produkty pochodne - - -
Mięczaki i produkty pochodne - - -
Uwagi

Mimo maksymalnej ostrożności nie można całkowicie wykluczyć przypadkowych zanieczyszczeń krzyżowych.

Dane logistyczne
Nazwa Rodzaj opakowania zbiorczego Ilość opakowań jednostkowych na palecie Ilość opakowań zbiorczych na warstwie europalety Termin przydatności do spożycia (w miesiącach)
Bulion Warzywny - HoReCa ZK 1kg Torebka PAP/OPPworek foliowy1620912