Sklep online
Bez dodatku Glutaminianu

Bulion Grzybowy - HoReCa Niska Cena

Kod produktu: 00552
Zupa w proszku.
Dostępne gramatury: 1
Warianty paczkowane
Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

sól, skrobia pszenna, cukier, marchew, pasternak, tłuszcz palmowy, nać pietruszki, pieprz czarny, kurkuma, aromat, cebula, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; suszone grzyby (0,02%).

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 645 kJ / 150 kcal
Tłuszcz 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
Węglowodany 33 g
w tym cukry 12 g
Białko 0,8 g
Błonnik 1,3 g
Sól 58,3 g
Sposób przyrządzenia i wydajność

Sposób przyrządzenia:

Do 1 litra wrzącej wody należy dodać 18g bulionu grzybowego, następnie dokładnie wymieszać.

Wydajność z 1kg: Z 1kg można przyrządzić 55,5 litrów aromatycznego bulionu grzybowego.

Specyfikacja produktu
Dane logistyczne

Specyfikacja produktu

Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

sól, skrobia pszenna, cukier, marchew, pasternak, tłuszcz palmowy, nać pietruszki, pieprz czarny, kurkuma, aromat, cebula, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; suszone grzyby (0,02%).

Wymagania organoleptyczne
Barwa niejednolita, właściwa składnikom
Smak charakterystyczny dla składników
Zapach charakterystyczny dla składników, niedopuszczalne zapachy obce
Konsystencja sypka, dopuszczalne niewielkie zbrylenia rozpuszczające się podczas przyrządzania
Wymagania fizykochemiczne

Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.

Wymagania mikrobiologiczne

Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 645 kJ / 150 kcal
Tłuszcz 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
Węglowodany 33 g
w tym cukry 12 g
Białko 0,8 g
Błonnik 1,3 g
Sól 58,3 g
Informacje dodatkowe
Termin przydatności do spożycia: 12 miesięcy od daty produkcji
Warunki przechowywania: Pomieszczenie suche i zaciemnione, Temperatura nie przekracza 25 °C, Wilgotność do 75 %
Zawartość GMO zgodnie z obowiązującymi wymaganiami UE Nie zawiera składników GMO
Promieniowanie jonizujące Surowiec nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego
Pakowanie Worek papierowy z wkładką foliową, worek PE, torebki wykonane z laminatu (OPP, OPP+PAP, met/PE), wiaderka (PP) - spełniające wymogi Rozporządzenia (WE) nr 10/2011 z 14.01.2011r
Oznaczenia na etykiecie Nazwa i adres producenta, Nazwa produktu, Masa netto, Oznaczenie numeru partii i daty minimalnej trwałości, Skład
Sposób przyrządzenia i wydajność

Sposób przyrządzenia:

Do 1 litra wrzącej wody należy dodać 18g bulionu grzybowego, następnie dokładnie wymieszać.

Wydajność z 1kg: Z 1kg można przyrządzić 55,5 litrów aromatycznego bulionu grzybowego.

Alergeny
Alergeny obecne w produkcie Alergeny obecne na tej samej linii produkcyjnej Ryzyko skażenia krzyżowego
Zboża zawierające gluten + - +
Skorupiaki i produkty pochodne - - -
Jaja i produkty pochodne - - -
Ryby i produkty pochodne - - -
Orzeszki ziemne i produkty pochodne - - +
Soja i produkty pochodne - - +
Mleko i produkty pochodne - - +
Orzechy - - +
Seler i produkty pochodne - - +
Gorczyca i produkty pochodne - - +
Nasiona sezamu i produkty pochodne - - +
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 - - +
Łubin i produkty pochodne - - -
Mięczaki i produkty pochodne - - -
Uwagi

Mimo maksymalnej ostrożności nie można całkowicie wykluczyć przypadkowych zanieczyszczeń krzyżowych.

Dane logistyczne
Nazwa Kod EAN opakowania jednostkowego Rodzaj opakowania zbiorczego Ilość opakowań jednostkowych na palecie Ilość opakowań zbiorczych na warstwie europalety Termin przydatności do spożycia (w miesiącach)
Bulion Grzybowy - HoReCa Niska Cena 1kg Torebka PAP/OPP5906868458081worek foliowy1620912