Sklep online

Chilli Płatki - Premium Line

Kod produktu: 001591
Jestem Chilli w płatkach, małe i ogniste. Jestem nieodłącznym elementem wielu dań na całym świecie! Dodaję smaku i pikanterii potrawom, jak burrito, curry, salsa czy chili con carne. Nie bój się mojej mocy – ze mną Twoje dania będą pikantne, ale również smaczne i aromatyczne!
Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Chilli grys 

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1358 kJ / 324 kcal
Tłuszcz 5,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g
Węglowodany 41 g
w tym cukry 41 g
Białko 11 g
Błonnik 29 g
Sól 0,23 g
Specyfikacja produktu

Specyfikacja produktu

Składniki i Kraj Pochodzenia

Składniki (produktu w kolejności malejącej):

Chilli grys 

Wymagania organoleptyczne
Barwa czerwona, w niektórych momentach odcień zółty
Smak charakterystyczny dla składników
Zapach charakterystyczny dla składników, niedopuszczalne zapachy obce
Konsystencja grys
Wymagania fizykochemiczne

Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.

Wymagania mikrobiologiczne

Pełna wersja specyfikacji produktowych
z możliwością pobrania dostępna tylko dla zalogowanych
użytkowników B2B. Przejdź do logowania.

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 1358 kJ / 324 kcal
Tłuszcz 5,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g
Węglowodany 41 g
w tym cukry 41 g
Białko 11 g
Błonnik 29 g
Sól 0,23 g
Informacje dodatkowe
Termin przydatności do spożycia: 18 miesięcy od daty produkcji
Warunki przechowywania: Pomieszczenie suche i zaciemnione, Temperatura nie przekracza 25 °C, Wilgotność do 75 %
Zawartość GMO zgodnie z obowiązującymi wymaganiami UE Nie zawiera składników GMO
Promieniowanie jonizujące Surowiec nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego
Pakowanie Worek papierowy z wkładką foliową, worek PE, torebki wykonane z laminatu (OPP, OPP+PAP, met/PE), wiaderka (PP) - spełniające wymogi Rozporządzenia (WE) nr 10/2011 z 14.01.2011r
Oznaczenia na etykiecie Nazwa i adres producenta, Nazwa produktu, Masa netto, Oznaczenie numeru partii i daty minimalnej trwałości
Alergeny
Alergeny obecne w produkcie Alergeny obecne na tej samej linii produkcyjnej Ryzyko skażenia krzyżowego
Zboża zawierające gluten - - +
Skorupiaki i produkty pochodne - - -
Jaja i produkty pochodne - - -
Ryby i produkty pochodne - - -
Orzeszki ziemne i produkty pochodne - - +
Soja i produkty pochodne - - +
Mleko i produkty pochodne - - +
Orzechy - - +
Seler i produkty pochodne - - +
Gorczyca i produkty pochodne - - +
Nasiona sezamu i produkty pochodne - - +
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 - - +
Łubin i produkty pochodne - - -
Mięczaki i produkty pochodne - - -
Uwagi

Mimo maksymalnej ostrożności nie można całkowicie wykluczyć przypadkowych zanieczyszczeń krzyżowych.

Zobacz również

Jedno z najpopularniszych chilli na świecie, dzięki umiarkowanej ostrości zapewnia przyjemną ostrość w potrawach.
16 kg
Nadają ostrości daniom z mięsa, ryb, drobiu i makaronu, a także sosom, sałatkom.
10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Sprawdzi się, jako dodatek do mięs, jako dekoracja do sałatek i przystawek. Szczególnie polecana do dań kuchni hiszpańskiej i węgierskiej.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Jedno z najpopularniszych chilli na świecie, dzięki umiarkowanej ostrości zapewnia przyjemną ostrość w potrawach.
420 g
Polecana jest do dań kuchni węgierskiej, hiszpańskiej, meksykańskiej i orientalnej.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Jedno z najpopularniszych chilli na świecie, dzięki umiarkowanej ostrości zapewnia przyjemną ostrość w potrawach.
20 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Świetny składnik marynat i mieszanek przyprawowych. Sprawdzi się jako dekoracja do sałatek i przystawek. Szczególnie polecana do dań kuchni hiszpańskiej i węgierskiej.
25 kg 10 kg 5 kg 3 kg 1 kg
Zdecydowanie ostra odmiana chilli. Egzotyczna, pikantna sprawdza się w deserach czekoladowych oraz marynatach.
80 g
Świetny składnik marynat i mieszanek przyprawowych. Szczególnie polecana do dań kuchni hiszpańskiej i węgierskiej.
500 g 1 kg
Nadają ostrości daniom z mięsa, ryb, drobiu i makaronu, a także sosom, sałatkom.
45 g 200 g 370 g